SNS hlási posilu, do poslaneckého klubu vstupuje známa tvár

    0
    Na snímke A. Bašistová (Autor: TASR)

    “Je medzi nami nový člen SNS, poslankyňa NR SR Alena Bašistová. Chcel by som možno verejne poďakovať za dôveru pani Bašistovej a za tú spoluprácu, ktorá bežala medzi našimi poslancami a ňou, ale aj deklarovať to, že SNS je nielen jednotná, a že je to jediná politická strana, ktorá má stabilných 15 poslancov vo svojom klube,” uviedol predseda parlamentu.

    Rovnako uviedol, že si nevie predstaviť “veľkého zjednotiteľa opozície”, a to ani v osobe Andreja Kisku (Za ľudí) či Igora Matoviča (OĽaNO). “Jediná téma, ktorú si dnes opozícia zvolila je, že je proti niekomu,” povedal.

    Bašistová sa do parlamentu dostala so stranou Sieť, ktorá sa rozpadla krátko po vytvorení vlády so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd. Bašistová odvtedy pracuje v parlamente ako nezaradená poslankyňa a hlasuje s koalíciou.

    Ako uviedla, s členmi SNS sa jej v predchádzajúcom období spolupracovalo “veľmi dobre”. “Môžem spomenúť len z výboru pre sociálne veci pani poslankyňu Magdalénu Kuciaňovú, s ktorou sme predložili množstvo zákonov,” komentovala s dôvetkom, že by rada naďalej hájila záujmy Košičanov a ľudí z východného Slovenska a uchádzala sa o podporu v nasledujúcich voľbách.

     

    - Reklama -