SNS chce pomôcť turistickému ruchu na Slovensku. Takýto má plán

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Takmer všetky štáty v Európskej únii už totiž podľa národniarov podobné nástroje podpory domáceho cestovného ruchu majú. Zníženú DPH na ubytovacie služby napríklad podľa nich dlhodobo využívajú aj susedné štáty ako Rakúsko, Maďarsko, Česká republika či Poľsko. 

    “Som presvedčený, že je tu čas otvoriť vecnú diskusiu o tejto téme, hľadať možnosti a nástroje, ako túto problematiku čo najlepšie uchopiť a zároveň aktivovať segment cestovného ruchu aj s prihliadnutím na pozitívne ekonomické výsledky Slovenskej republiky,” opísal predseda strany Andrej Danko. 

    Zníženie DPH v turizme je podľa SNS funkčným nástrojom podpory domácej ekonomiky, ktorý má výhody a rýchle výsledky. Podporí sa tak rozvoj v mikroregiónoch, zvýši sa zamestnanosť, bude to systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva. 

    Pri cestovných šekoch sa chce vládna strana inšpirovať modelom stravných lístkov. Do Zákonníka práce chce presadiť možnosť cestovného šeku v hodnote 500 eur, prípadne do výšky minimálnej mzdy. 

    “Prichádzame s návrhom, ktorý má veľkú šancu pomôcť cestovnému ruchu. Zamestnávateľom zase otvára nové ponuky, ako poskytnúť zaujímavý benefit pre zamestnanca,” dodal Danko. Všetky krajiny, ktoré takéto opatrenia zaviedli, z nich podľa SNS profitujú.

    - Reklama -