SNS: Úlohou štátneho tajomníka pre šport bude koordinovať prácu v športovom hnutí

    0
    Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Za 25 rokov existencie nezávislej SR žiadna vláda nepristúpila ku komplexnému riešeniu športovej problematiky,” uviedol v reakcii na vytvorenie postu tretieho štátneho tajomníka v rezorte školstva pre TASR Tomáš Kostelník, hovorca predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS).

    Národniari tvrdia, že jedným z nástrojov, ako zvýšiť spoločenské uznanie a postavenie športu v štáte, je inštitucionálne zabezpečiť výkon športových kompetencií.

    “Vytvorenie pozície štátneho tajomníka pre šport je súčasťou napĺňania politiky podpory zdravého životného štýlu, rozvoja organizovaného a neorganizovaného športu na Slovensku,” uviedol hovorca predsedu parlamentu. Činnosť štátneho tajomníka pre šport by mala smerovať aj k vytvoreniu fondu na podporu športu. Ten by pomohol napríklad pri rozvoji školského športu, organizácii športových podujatí a podpore talentovanej mládeže v športových organizáciách.

    Z hľadiska štátneho rozpočtu by nemalo ísť o žiadne navyšovanie prostriedkov. “Štátny tajomník by mal mať za úlohu vytvoriť efektívnejšiu štruktúru fungovania slovenského športu,” uviedol Kostelník. Tá by mala zabezpečiť lepšie podmienky pre rozvoj pohybových aktivít, výstavbu a prevádzkovanie športovej infraštruktúry, vzdelávanie športových odborníkov, kontrolu vynakladania verejných financií športovými organizáciami a popularizáciu športu.

    V súčasnosti má rezort školstva dvoch štátnych tajomníkov. V prípade súhlasu vlády bude môcť v tomto rezorte pôsobiť aj tretí štátny tajomník, ktorý sa bude zaoberať práve oblasťou športu.

     

    - Reklama -