SIEŤ: Strana má po roku do 2000 členov, silná je na Orave či Šariši

    0
    Podpredseda strany Sieť Andrej Hrnčiar, predseda strany Sieť Radoslav Procházka a bývalý podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

    Najnižší členský príspevok pre bežných členov je 50 eur ročne, pre poslancov krajských zastupiteľstiev a starostov obcí je členský príspevok 200 eur ročne a pre poslancov parlamentu, členov vlády, primátorov miest a predsedov samosprávnych krajov je členské 500 eur ročne.

    Dôležité sú regióny

    Pokiaľ ide o budovanie regionálnych štruktúr, Sieť je prítomná takmer všade, ale nie všade je aj rovnako silná, čo Procházka považuje za prirodzené. „Ešte nás v rôznych regiónoch čaká veľa roboty, ale aj sa na ňu tešíme. Lebo práve regióny, najmä tie, ktoré v rozvojových príležitostiach doteraz zaostávali, majú byť jedným z hlavných adresátov nášho úsilia a plánu jednoduchého a spoľahlivého štátu, ktorý slúži ľuďom,“ konštatoval líder Siete.

    Sieti fandia aj starší ľudia

    Procházku prekvapila regionálna, veková aj sociálna pestrosť ľudí, ktorí Sieti držia palce. „Ani zďaleka to nie sú len mladší a vzdelanejší voliči z väčších miest, je to veľmi prierezové. Mám niekoľko silných zážitkov zo stretnutí aj so staršími ľuďmi, či už na Hornej Nitre, na Orave, v Novohrade alebo na Zemplíne,“ dodal.
    Výraznejšiu podporu zaznamenáva Sieť okrem väčších miest v Žilinskom kraji, najmä na Orave, v Šariši v Prešovskom kraji a vo viacerých oblastiach Košického kraja. „Ale máme záujem pokryť našou programovou ponukou všetky regióny Slovenska, a dať rovnomernú príležitosť všetkým regiónom, považujeme to za dôležité,“ uzavrel Procházka.


     

     

    - Reklama -