SDKÚ má nové vedenie. Frešo to vzdal, neuchádzal sa už o žiadnu funkciu

    0
    Šéf mimoparlamentnej SDKÚ-DS Pavel Frešo (Autor: SITA)

    “Doterajšiemu predsedovi SDKÚ-DS Pavlovi Frešovi dnešným dňom uplynulo funkčné obdobie. Zároveň sa neuchádzal o žiadnu funkciu v SDKÚ-DS,” uviedla Štrbáková.

    Stranícki delegáti schválili zmeny stanov, ktoré vytvárajú nový formát zloženia najužšieho vedenia. Novinkou je napríklad funkcia prvého podpredsedu, do ktorej bol zvolený ekonóm a podnikateľ Milan Roman zo Skalice.

    “Kongres rozhodol o zvolení nového vedenia, ktoré má mandát zabezpečiť personálny a finančný audit SDKÚ-DS a vyrovnanie starých záväzkov. Nové vedenie strany má ambíciu na ďalšom kongrese, ktorý sa uskutoční ešte v tomto roku, predstaviť kandidáta na nového predsedu SDKÚ-DS a programový rámec,” uviedol prvý podpredseda SDKÚ-DS Milan Roman.

    Za necelé štyri roky sa podľa Štrbákovej podarilo znížiť dlh SDKÚ-DS z 3,7 milióna eur na dnešných niečo vyše 600.000 eur. Ambíciou nového vedenia je vyrovnať všetky záväzky, ktoré vznikli ešte pred rokom 2012.

    “Aj za mojich kolegov môžem povedať, že sme pripravení rokovať o všetkých formách spolupráce s ostatnými pravicovými a prodemokratickými politickými stranami i osobnosťami verejného života,” dodal Milan Roman. Ďalšími členmi vedenia strany sa stali Matej Žiliak a Bystrík Žák.

    - Reklama -