SDKÚ je už iba na smiech. Okresný predseda sa doťahuje s volebným šéfom. Vraj sa nepoznajú a čo s podporou KDH?

    0
    Logo strany SDKÚ-DS (Autor: SDKÚ-DS)

    Ešte v pondelok 15. februára podpredseda levočských štruktúr SDKÚ Jozef Cvoliga vyjadril v Levoči podporu kresťanským demokratom vo voľbách za všetkých ich členov. Podľa vyjadrenia šéfa volebného štábu SDKÚ-DS Petra Húsku pre Aktuality.sk však strana nemá žiadnu vedomosť, že by bol Cvoliga podpredsedom v miestnom zväze. Cvoligovo vyhlásenie tak označila za porušenie stanov SDKÚ.

    „Predsedom miestneho zväzu, predsedom okresnej rady a členom krajského predsedníctva som bol od vzniku SDKÚ-DS. Moja práca a práca mojich spolupracovníkov bola nezištná, výsledky SDKÚ-DS počas vládnutia v meste Levoča a regióne to len potvrdzujú,“ uviedol v reakcii na pondelkové vyjadrenie strany Čurilla. Ako ďalej informoval, členský príspevok uhradil v roku 2015 a rovnako tak podľa jeho slov urobil aj jeho zástupca Jozef Cvoliga. Podľa stanov strany to podľa neho znamená, že členmi strany sú obaja predstavitelia do apríla 2016.

    „Vzhľadom na aktuálne udalosti a politickú situáciu sme sa kolektívne rozhodli vo voľbách do Národnej rady SR 5. marca podporiť KDH a kandidáta na poslanca do Národnej rady SR Milana Majerského, ktorý má podľa nás reálnu možnosť byť úspešný. Je smutné, že šéf volebného štábu SDKÚ-DS pán Peter Húska nepozná situáciu v regiónoch a ani vlastných členov a funkcionárov strany,“ uvádza sa vo vyhlásení.

    - Reklama -