SDKÚ-DS je imitácia politickej strany a karikatúra opozičnej politiky. Kto tieto slová adresuje Frešovi?

    0
    Ľudovít Kaník (Autor: SITA)

    „Dnes je to už len imitácia politickej strany. Politika súčasnej SDKÚ-DS je karikatúrou opozičnej politiky. Dnešné rokovanie Ústrednej rady v rozpore s platnými stanovami, bez ich zmeny, a teda nelegitímnym spôsobom – bez konania primárnych volieb – schválilo lídra aj ďalších kandidátov do parlamentných volieb 2016,“ vyhlásil Kaník.

    “Odpoveďou na Kaníkove slová je fakt, že ústredná rada jednohlasne schválila všetky návrhy Prezídia SDKÚ-DS”, povedal pre agentúru SITA Pavol Frešo.

    SDKÚ-DS povedie do volieb jej stranícky šéf Pavol Frešo. Dnes o tom rozhodli členovia ústrednej rady. Dvojkou na kandidátke je novozvolený predseda rady Milan Roman. Z tretieho miesta bude kandidovať líder SDKÚ-DS v Banskobystrickom kraji a viceprimátor Banskej Bystrice Martin Turčan.

    Podľa šéfa volebného štábu Petra Húsku schválená kandidátka vyjadruje ambíciu strany uspieť v marcových parlamentných voľbách. „Preto sú na nej úspešní komunálni politici i nové tváre,“ povedal Húska. SDKÚ-DS doteraz schvaľovala kandidátov v straníckych primárnych voľbách. „Dnešok nie je výnimkou. Bez primárok boli schvaľovaní kandidáti aj v roku 2006 a 2012. Ide o mimoriadnu situáciu,“ konštatoval Húska.

    Parlamentné voľby sa uskutočnia v sobotu 5. marca 2016. Voľby do Národnej rady SR sa riadia novou volebnou legislatívou, zákonom o podmienkach výkonu volebného práva a zákonom o volebnej kampani. Politické subjekty, ktoré sa chcú uchádzať o hlasy voličov, musia kandidačné listiny podať do 6. decembra. Volebnú kampaň môžu podľa zákona začať dňom, v ktorom vyhlásenie volieb zverejnia v Zbierke zákonov SR.

    - Reklama -