SDKÚ-DS: Je najzadlženejšou zo všetkých politických strán

    0
    Pavol Frešo (Autor: SITA)

    Opozičná SDKÚ-DS hospodárila v roku 2014 s príjmami 913-tisíc eur, výdavky dosiahli 759-tisíc eur. Najviac dala strana Pavla Freša na osobné výdavky – 309-tisíc eur a na správne výdavky – 234-tisíc eur. Na vzdelávanie a politickú prácu išlo 118-tisíc eur, iné výdavky dosiahli 97-tisíc eur. Do volebných kampaní SDKÚ-DS v roku 2014 nedala ani euro, hoci sa minulý rok konalo trojo volieb – prezidentské, eurovoľby a voľby primátorov a starostov.

    SDKÚ-DS v uplynulom roku na daroch vyzbierala 243-tisíc eur. Niekdajšiemu lídrovi pravice prispela najvyššou sumou spoločnosť EPLFINANCE z Prešova, a to vo výške stotisíc eur. Napríklad Eva Oravcová z Bratislavy darovala SDKÚ-DS vlani 30-tisíc eur, Martin Izák z Bratislavy 27 500 eur, Milan Trstenský z Bratislavy 20-tisíc eur, Valerián Potičný a Martin Káčer (obaja z Bratislavy) po 15-tisíc eur, Július Piliar z Hája dal šesťtisíc eur, firma RH GATA, s.r.o. z Holíča, Jaroslav Ježek z Bratislavy, Ľudovít Kaník z Banskej Štiavnice a Ján Odzgan z Bratislavy po päťtisíc eur, Michal Jánošík z Holíča prispel 3 300 eurami. Na členských príspevkoch SDKÚ-DS vyzbierala 103-tisíc eur.

    Zo štátneho rozpočtu dostala vlani SDKÚ-DS 565-tisíc eur, z toho 306-tisíc eur predstavoval príspevok na činnosť a 259-tisíc eur príspevok za poslanecké mandáty.

    - Reklama -