S médiami by sme mali informovať aj o pozitívnych veciach z EÚ, hovorí Maňka

    0
    Vladimír Maňka (Autor: TASR)

    “Keď sme schvaľovali nariadenie, kde chceme ušetriť životné prostredie od strojov, ktoré sú stacionárne, napríklad nejaké zbíjačky, alebo stroje, ktoré stavajú stavby, až 15 percent znečistenia ovzdušia pochádza z týchto strojov. Ušetríme a zachránime desiatky tisíc životov, keď tieto stroje budú ekologické. Niektoré média však napísali, že akí hlupáci sú tí europoslanci, aké nezmysly riešia. A keď takéto niečo si prečíta mladý človek alebo ktokoľvek, tak potom sa mu ani nechce ísť k voľbám,” uviedol pre TASR europoslanec počas júlovej plenárnej schôdze Európskeho parlamentu (EP).

    Ako ďalej uviedol, je potrebné, aby spoločne s médiami informovali ľudí aj o pozitívnych veciach z európskeho prostredia. “EP pripravuje špeciálnu jednotku, ktorá bude napríklad odpovedať na nepravdivé správy, aby dala pravdivé informácie všetkým ľuďom. Lebo, ak sa dozvedia nepravdu, tak to každého znechutí a k voľbám nepríde,” upozornil europoslanec.

    Nedávne výsledky prieskumu EÚ Eurobarometer poukázali na to, že záujem Slovákov o voľby do EP, ktoré sa uskutočnia v máji 2019, označilo za zaujímavé 30 percent opýtaných. Až 68 percent opýtaných o tieto voľby záujem nemá. Najviac respondentov (54 percent) je presvedčených, že ich hlas nič nezmení, 48 percent nezaujíma politika ani voľby vo všeobecnosti a takmer polovica opýtaných (47 percent) vyslovila názor, že nedôveruje politickému systému. Účasť slovenských voličov bola v EÚ najnižšia (13,05 percenta).

    - Reklama -