S mečom v ruke. Takto vyvrcholila návšteva u ruského prezidenta

    0
    Vladimír Putin a Hamad bin Isa Al Chalifa (Autor: Reprofoto: Youtube/RT)

    V týchto dňoch sa v Soči stretol ruský prezident Vladimir Putin s lídrom Bahrajnského kráľovstva. Po formálnom rozhovore nasledovala aj neformálnejšia časť stretnutia, ktorá zahŕňala dávanie si darov.

    Kráľ Hamad bin Isa Al Chalifa venoval Putinovi originálny dar v podobe šable z damašskej ocele a iných vzácnych materiálov. O návšteve informoval ruský portál RT a neodpustil si trochu irónie na adresu nezvyčajného daru. „Meč je dobrý darček, ak si ho zavesíte nad krbom, ale v reálnom živote je použiteľný len ťažko (teda aspoň dúfame),“ napísal server.

    V obdarovávaní nelenil ani ruský prezident a bahrajnského kráľa asi poriadne prekvapil. Národy pochádzajúce z oblasti Perzského zálivu sú známe svojou obľubou v chove koní. Výnimkou nie je ani Al Chalifa, ktorý raz zrušil stretnutie s americkým prezidentom Barackom Obamom pre konskú šou, ktorá sa uskutočnila vo Veľkej Británii. Preto sa človek nemôže diviť Putinovi vo výbere daru. Bol ním vzácny dostihový kôň z achaltekinského rodu menom Chadžibek.

    Stretnutie Vladimira Putina s Hamadom bin Isa Al Chalifom. Zdroj: Youtube/RT

    - Reklama -