S armádou a nepriestrelnou vestou. Reportér sa vydal na územie devastované teroristami z Boko Haram

    0
    Boko Haram. Reprofoto YouTube

    Reportér Jimeh Saleh sa dostal naozaj blízko k hranici s územím, ktoré spravuje extrémistická organizácia ozbrojencov a fundamentalistov Boko Haram. Salehov vstup na toto územie, ktoré leží v Sambisskom lese v severovýchodnej Nigérii, sa dá jednoznačne označiť ako raritný kúsok, ktorý sa nevidí každý deň.

    Saleh v sprievode s nigérijskou armádou si urobil „výlet“ po regióne, ktorý bol zdevastovaný organizáciou Boko Haram. Reportér ukazuje priestory v blízkosti Sambisského lesa v dezolátnom stave. Mestá, ktoré boli určené pre ľudí, sú v súčasnosti ruiny a trosky škôl či nemocníc.

    Novinár Jimeh Saleh sa vydal s nigérijskou armádou na zaujímavý výlet. Zdroj: youtube

    Počas šesťročného vládnutia Boko Haram na tomto území prišlo o život približne 17-tisíc ľudí a okolo milióna ich vysídlili. Potom, ako bol Muhammadu Buhari v máji zvolený za nigérijskeho prezidenta, vyhlásil, že bude voči skupine vynakladať tlak, aby ju zlomil.

    Boko Haram je salafistická islamistická militantná skupina operujúca v Nigérii, Kamerune, Čade a v Nigere. Ich cieľom je vytvoriť z Nigérie moslimský štát založený na striktnom vykladaní práva šaría. Reportáž priniesol zahraničný portál televízie BBC.

     

    - Reklama -