Rytier Čarnogurský: EÚ nie je slovanský projekt. Vnucovaním multikulturalizmu poškodzuje svoje národy, oberá ich o vnútornú schopnosť obrany

    0
    Ján Čarnogurský s krížom Rádu sv. Juraja (Autor: SITA)

    „Na prvom mieste zachoval svoju nezávislosť ruský národ a použil ju na obranu nielen svojej kultúry a slobody,“ vysvetľuje na úvod Čarnogurský historický kontext v jeho ponímaní a dodáva, že obete prinášali aj Srbi na Balkáne či Česi v nemeckom prostredí. Na začiatku 19. storočia bolo Rusko jediným slovanským štátom, dnes je ich na mape omnoho viac. „Obe svetové vojny v 20. storočí hodnotí svetová historiografia ako víťazstvo Slovanov,“ myslí si politik.

    Podľa neho sme sa odjakživa opierali o kresťanstvo, či východné, alebo západné. Ochrancom kresťanov v Sýrii je podľa neho práve Rusko. „V priebehu stáročí Slovania vytvorili alebo zaujali bohatstvo a bohatstvo priťahuje. Americkej štátnej tajomníčke Madeleine Albrightovej sa prisudzuje výrok, aké je nespravodlivé, že celá Sibír patrí Rusku,“ myslí si Čarnogurský.

    Podľa neho je Európska únia populárna a v jej vyspelých krajinách chcú žiť milióny ľudí vrátane migrantov. „Aj v slovanských krajinách, azda s výnimkou Ruska, je Európska únia populárna a na Ukrajine už bola zámienkou pre výbuch farebnej revolúcie,“ píše bývalý disident na stránke Slovensko-ruskej spoločnosti.

    V médiách vládne cenzúra

    EÚ však nie je slovanský projekt a svojim obyvateľom podľa Čarnogurského dokáže poskytnúť iba technické, ekonomické či organizačné výhody. „EÚ nie je schopná sa brániť. Nielen vojensky, ale ani kultúrne. Vnucovaním multikulturalizmu poškodzuje svoje národy, oberá ich o vnútornú schopnosť obrany,“ myslí si bývalý premiér. Ako príklad uvádza udalosti v Kolíne nad Rýnom z osláv nového roku. Podľa neho neboli nemeckí muži svoje ženy schopní brániť. „Proti ideológii multi-kulti musíme postaviť svoje národné kultúry, rozvoj svojich národných jazykov a svoju historickú spätosť,“ vyhlásil Čarnogurský na konferencii.

    Podľa neho v Európskej únii funguje aj cenzúra médií. Obhajcovia režimu Vladimira Putina priestor v médiách nedostávajú, práve naopak. Spomína aj Brexit či rastúcu popularitu Marine Le Penovej. Podľa neho sa kríza EÚ stále prehlbuje. „Chcem len povedať, že naše kultúry a naša duchovná príbuznosť sú pre slovanské národy pevnejšou zárukou budúcnosti než akékoľvek právne a politické konštrukcie,“ myslí si politik.

    Čarnogurský kritizuje aj slovenských politikov. „Slovenský predseda vlády doma kritizuje sankcie proti Rusku, ale pri rozhodovaní o predĺžení sankcií slovenská delegácia hlasovala s inými za predĺženie sankcií. Sankcie naozaj ekonomicky poškodzujú Slovensko a ak sa ruská odpoveď na sankcie rozšíri, poškodia ešte viac,“ píše zakladateľ KDH.

    Politik si myslí, že situácia v médiách je zlá aj v rámci témy migrácie. „Absolútnym tabu v oficiálnej publicistike je pomenovanie príčin migrácie. Pomenovanie, že príčinou sú vojny Američanmi rozpútané alebo podporované,“ ukazuje prstom Čarnogurský, ktorý kritizuje Angelu Merkelovú aj za spoluprácu s Tureckom. Schvaľuje stanovisko krajín V4, ktoré sa postavili na odpor Bruselu. „Ich odpor však nie je dostatočne skoordinovaný a zatiaľ proti Bruselu prehrávajú,“ tvrdí Čarnogurský.

    Vo svojom statuse na Facebooku tiež upozorňuje na demonštráciu proti NATO. „Vo štvrtok 2. júna o 17. hodine bude na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave ďalšia demonštrácia proti zriadeniu základní NATO na Slovensku. Poznamenávam, že NATO už oznámilo, že chce zriadiť na Slovensku akési veliteľstvo,“ píše proruský politik.

    Zdroj: Facebook/Ján Čarnogurský


     


     

    - Reklama -