Ruský premiér Medvedev sa konečne vyjadril k dokumentu o svojom bohatstve: Zmiešali všemožné bahno. Sú tam miesta, kde som v živote nebol

    0
    Ruský premiér Dmitrij Anatolievič Medvedev (Autor: SITA)

    „Tie videá, ktoré natáčajú a ktoré, mimochodom, stoja ohromné peniaze – peniaze, ktoré nedostávajú od normálnych ľudí, ale od súkromných sponzorov, ktorí stoja za celým tým projektom –, nesú jasné politické posolstvo,“ uviedol predseda ruskej vlády.

    „Funguje to celé na princípe ,kompótu‘: zbierajú na ľudí všemožné bahno a polopravdy. Konkrétne v mojom prípade sa to týkalo mojich známych, ale aj ľudí, o ktorých som nikdy v živote nepočul. Hovorí o miestach, kde som bol, ale aj o miestach, o ktorých som takisto nikdy nepočul,“ pokračoval bývalý ruský prezident.

    „Mixujú všemožné dokumenty, fotografie, oblečenie a vytvárajú hotový produkt, o ktorý sa potom delia so širšou verejnosťou,“ pokračoval.

    „Ten človek, ktorý za všetkým stojí, otvorene hovorí: ,Všetci sú zlí. Zvoľte za prezidenta mňa.‘ Bez akejkoľvek známky hanby. S týmto cieľom ženie do ulíc ľudí, často aj neplnoletých, čo je z môjho pohľadu prakticky trestný čin. Z týchto ľudí robí figúrky na vlastnej politickej šachovnici. Ide pritom o niekoľkokrát odsúdeného človeka, o ktorom by nikto nemal mať žiadne ilúzie,“ vyhlásil predseda vlády Medvedev na adresu ruského aktivistu a opozičného politika Navaľného.

    Video má veľký počet zhliadnutí a okomentovali ho stovky ľudí.

    „Pozerala som to video bez zvuku. Mimika, výraz tváre, trhanie hlavou… Všetko svedčí o tom, že klame. Pritom veľmi dobre vie, že klame, aj jemu je to proti srsti, ale klame,“ napísala používateľka Morgen Sternová.

    „Presne tak, celý čas uhýba pohľadom,“ dodal Alex Kasakow.

    - Reklama -