Ruský politik jasá: S Trumpom v úlohe prezidenta ovládneme Európu

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Dugin v rozhovore okrem iného uviedol, že eurázijstvo predstavuje obranný krok proti globalizácii realizovanej mocou Spojených štátov. „Ak Washington ustúpi zo svetového javiska, môžeme to dosiahnuť demokratickejšie,“ dodáva Dugin, ktorý je charakterizovaný ako hlavný ideológ dnešnej agresívnej zahraničnej politiky Kremľa, so slovami, že zvolenie Donalda Trumpa znamená pre Rusko radostnú a šťastnú udalosť. Trumpa dokonca považuje za amerického Putina – je to vraj konzervatívny nacionalista a realista hovoriaci Putinovou rečou.

    „Dvaja realisti si budú rozumieť lepšie,“ podotýka Dugin s tým, že realistický Washington sa tak zameria na domáce americké záležitosti a nechá na pokoji Európu aj Blízky východ.

    Následne Dugin uviedol, že Ukrajina a Sýria nemajú nič spoločné s bezprostrednými záujmami Spojených štátov, ale majú veľa spoločných rovín s ruskými záujmami. Keby to vraj Amerika uznala, našla by Rusko, kde by neexistoval dôvod na antiamerikanizmus.

    Reč bola aj o liberalizme, ktorý je podľa Dugina svojou podstatou globalistický. Je zároveň zosobnením morálneho úpadku a duchovnej chudoby, totalitou, domnieva sa s tým, že ide o invazívnu chamraď, proti ktorej musí pravoslávne Rusko bojovať.

    Na záver potom Dugin premýšľal nad tým, čo by malo nahradiť starý globálny liberálny poriadok. „V postliberálnom svete budú mocnosti praktizovať ,regionálnu globalizáciu‘ namiesto ,globálnej globalizácie‘. Cieľom nebude obnoviť čistý národný štát, ako to bolo pred globalizáciou. Namiesto toho vzniknú ,vyvážené priestory integrácie‘,“ dodáva server.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -