Ruský historik, ktorý zavraždil svoju doktorandku, sa pokúsil o samovraždu

    0
    Ilustračná snímka (Autor: unsplash.com)

    Počujev komentoval správy ruských médií, ktoré informovali, že Sokolov sa o samovraždu pokúsil minulý piatok počas rekonštrukcie trestného činu, keď mal predviesť, akým spôsobom zabil svoju študentku a rozrezal jej telo.

    Sokolov údajne využil, že mu policajti sňali putá a pokúsil sa poraniť dýkou. Ruské médiá v utorok informovali, že v súvislosti s pokusom o samovraždu bolo Sokolovovi nariadené ďalšie psychiatrické vyšetrenie.

    Olega Sokolova, docenta na Štátnej univerzite v Petrohrade, zadržali 9. novembra v Petrohrade po tom, ako skočil do rieky Mojka, kde sa pokúšal ponoriť batoh s odrezanými ženskými rukami. V jeho byte sa neskôr našlo aj ženské telo bez hlavy.

    Historika následne hospitalizovali pre podchladenie. Počas výsluchu, ktorému sa podrobil v nemocnici na ďalší deň, sa k vražde priznal.

    Vysvetlil, že vražde prechádzala hádka zo žiarlivosti, pričom tvrdil, že mladá žena naňho zaútočila ako prvá, a to nožom. Uviedol, že konal v afekte.

    V snahe zamiesť stopy po čine sa rozhodol telo rozrezať na časti a zbaviť sa ich. Zistilo sa, že Sokolov vynášal kusy tela mladej ženy zo svojho bytu postupne počas dvoch dní. K samotnej vražde došlo 7. novembra.

    Ruské médiá informovali, že 24-ročná zavraždená sa so 63-ročným Sokolovom chcela rozísť a presťahovať sa do Moskvy. Médiá tiež uviedli, že Sokolov v roku 2008 zbil inú ženu a vyhrážal sa jej zabitím, ale nikdy nebol obvinený.

    - Reklama -