Rusko tvrdí, že izraelské stíhačky ohrozili dve pristávajúce civilné lietadlá

    0
    Vojenské lietadlá (Autor: Vzdušné sily OS SR)

    Podľa agentúry TASS to v stredu v Moskve vyhlásil hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Konašenkov spresnil, že šesť izraelských stíhačiek F-16 podniklo v utorok večer nálety na južný a západný okraj Damasku. K náletom došlo v čase, keď sa v tomto vzdušnom priestore pripravovali na pristátie dve civilné lietadlá – jedno smerovalo do Damasku a druhé do Bejrútu. 

    Izraelské stíhačky predstavovali pre civilné lietadlá priamu hrozbu, tvrdil Konašenkov. Tento ruský generál dodal, že sýrske vojenské velenie v snahe zabrániť tragédii plne neaktivovalo svoju protivzdušnú obranu, ani zariadenia na vedenie elektronickej vojny. Vďaka tomu, ako vyhlásil Konašenkov, dispečeri riadiaci letovú prevádzku mohli presmerovať civilné lietadlo z Damasku na ruskú leteckú základňu Humajmím.

    Ruské ministerstvo spresnilo, že sýrska protiletecká obrana zneškodnila 14 zo 16 riadených leteckých bômb vypálených izraelskými lietadlami. Dve zostávajúce bomby zasiahli sýrsky vojenský sklad, pričom zranenia utrpeli traja sýrski vojaci.

    - Reklama -