Rusko a Bielorusko spájajú svoje sily. Plánujú vytvorenie spoločnej ozbrojenej ochrany. Prečítajte si, čo je za tým

    0
    Ruský minister obrany Sergej Šojgu (Autor: SITA)

    Šéfa ruského rezortu obrany citovali dnes po spoločnej schôdzke predstaviteľov ministerstiev obrany oboch krajín tlačové agentúry RIA Novosti a TASS. 
    “Odsúhlasili sme plán spoločných aktivít pre roky 2016-2018, ktorých cieľom je vytvorenie vojenskej organizácie Zväzového štátu Ruska a Bieloruska, nastolenie spoľahlivého mechanizmu na jeho ozbrojenú obranu,” uviedol Šojgu.

    Na stretnutí sa podľa ministra hovorilo aj o implementácii dohody o spoločnom strážení vonkajších hraníc a bojových úlohách v rámci Jednotného regionálneho systému protivzdušnej obrany v Bielorusku. “Tento prístup je relevantný práve teraz, v ťažkej vojenskej a politickej situácii vo svete, keď zdroje nestability prišli veľmi blízko k hraniciam našich krajín. Ukrajina je názorným príkladom,” dodal minister. 

    Šojgu sa domnieva, že Rusko a Bielorusko by mali ku kľúčovým svetovým a regionálnym bezpečnostným otázkam zaujať koordinovaný prístup. Poznamenal tiež, že vojenská bezpečnosť Ruska a Bieloruska závisí od vývoja na Ukrajine, spomenul tiež dôležitosť implementácie minských dohovorov. 

    - Reklama -