Rusi útočia ďalej. Pozrite si ich dnešnú bilanciu

    0
    Útok ruského letectva v Sýrii (Autor: SITA)

    Ministerstvo obrany spresnilo, že cieľom ruského letectva v Sýrii je v prvom rade zničenie infraštruktúry IS – všetky pozemné operácie vykonáva sýrska armáda.
    Agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo spresnila, že do náletov boli nasadené bojové lietadlá typu Suchoj-34, Suchoj-24M a Suchoj-25.
    Lietadlá Su-34 zasiahli v provincii Rakka veliteľský post a výcvikový tábor. Pri týchto náletoch prišlo o život 12 príslušníkov jednotiek IS. V provincii Aleppo ruské lietadlá zaútočili na veliteľské centrum a komunikačné zariadenie, v provincii Idlib mali ako terč útoku výcvikový tábor a v provincii Hamá veliteľské stanovište. Ministerstvo dodalo, že pri náletoch bola zničená infraštruktúra využívaná na “výcvik teroristov” a veliteľské centrá boli znefunkčnené.


    Hovorca ministerstva obrany Igor Konašenkov okrem toho oznámil, že lietadlá Su-34 môžu útočiť na terče IS na celom území Sýrie, pričom bude zaručená “absolútna presnosť pri zásahu”. Generál Konašenkov podľa RIA Novosti uviedol, že “ruské Su-34 podnikali cielené útoky z výšky 5000 metrov”. Spresnil, že “navigačné a zameriavacie prístroje na palube týchto lietadiel umožňujú zasiahnuť akýkoľvek pozemný objekt s absolútnou presnosťou”.
    Ruské bojové letectvo podniká nálety na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát od stredy. Terče útokov sa určujú na základe údajov rozviedky oboch štátov.

    Agentúra Reuters konštatuje, že rozhodnutie Ruska zasiahnuť do vývoja v Sýrii vyslaním svojich lietadiel, ktoré bojujú na strane armády prezidenta Bašára Asada, ako aj narastajúci vojenský vplyv Iránu by mohli byť zlomom v konflikte.
    Do Sýrie sa vo štvrtok presunuli stovky iránskych vojakov, aby sa pridali k sýrskej armáde pri pozemnej ofenzíve. Libanonské zdroje vo štvrtok pripustili, že občianska vojna v Sýrii tak získava regionálny i globálny rozmer.

    - Reklama -