Rusi na kritiku nedbajú, práve naopak, dôrazne varujú USA: Ak to urobíte…

    0
    Aleppo, Sýria (Autor: SITA)

    Hovorkyňa Maria Zacharovová sa podľa agentúry AP vyjadrila prostredníctvom sociálnej siete Facebook, že takýto krok by bol najlepším “darčekom pre teroristov” a znamenal by, že “Biely dom si vzal týchto militantov pod svoje krídla”.

     Americký rezort diplomacie v stredu oznámil, že minister John Kerry telefonicky informoval svojho ruského rezortného partnera Sergeja Lavrova o chystanom “prerušení dvojstrannej americko-ruskej spolupráce ohľadne Sýrie” v prípade, že druhá strana “okamžite nepodnikne kroky zamerané na ukončenie útokov na Aleppo”. 

    Námestník ruského ministerstva zahraničných vecí Sergej Riabkov to označil za “vydieranie”. Kerry však dnes potvrdil, že dialóg medzi Washingtonom a Moskvou je “na pokraji” stroskotania. Rokovania s Ruskom podľa neho nemajú zmysel, pokiaľ lietadlá sýrskej a ruskej armády bombardujú časti Aleppa ovládané povstalcami. 

    “Sme na pokraji pozastavenia tejto diskusie, pretože je iracionálna v kontexte takéhoto bombardovania,” povedal Kerry počas svojho vystúpenia na pôde organizácie Atlantická rada.

    - Reklama -