Rúhaš sa, povedali chlapcovi v mešite. Tomu, čo potom urobil, nebudete veriť

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Zvrátené. Tak sa dá nazvať počin miestneho pakistanského chlapca po tom, ako sa po osočení z rúhania sám zmrzačil a aj to, ako zareagovali jeho rodina a dedinčania. O incidente informovala agentúra AFP.

    Ruka na tanieri

    V pakistanskej dedine v provincii Pandžáb si miestny chlapec za trest odsekol vlastnú ruku, lebo bol presvedčený, že sa dopustil rúhania. Celá dedina vrátane jeho rodiny je však na neho nesmierne pyšná.

    Miestny policajný náčelník uviedol, že počas kázne imám povedal, že všetci, ktorí milujú proroka Mohameda, sa musia modliť a následne sa spýtal, kto z prítomných sa modliť prestal. Prihlásil sa pätnásťročný Mohamed Anwar, ktorý prepočul otázku a vyslúžil si tak nenávistné pohľady celej dediny.

    Obvinený z rúhania došiel domov, kde si odsekol tú ruku, ktorou sa prihlásil. To však nebol zďaleka koniec celej hrôzy. Odseknutú ruku potom „položil na tanier a odniesol ju kňazovi“, povedal policajný náčelník.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    Nedošlo k žiadnemu obvineniu, trestnému oznámeniu či k niečomu podobnému. V dedine plynie život opäť bežným tempom. Len Anwar je miestnym hrdinom, keďže sa dokázal potrestať za rúhanie, ktorého sa omylom dopustil.

    Rúhanie je v Pakistane veľmi citlivým problémom, často vedie až k davovému lynčovaniu. Podľa kritikov zákony o rúhaní sa často zneužívajú na vybavovanie si osobných účtov.

    Autor: spa

    - Reklama -