Roztrhané nohavičky, ukradnuté mobily a peňaženky. Ingrediencie hotovej nočnej mory. Cudzinci v Kolíne boli ako utrhnutí z reťaze

    0
    Policajné jednotky hliadkujú pred stanicou v Kolíne (Autor: SITA)

    Nemecké médiá o útokoch spočiatku mlčali, prvé informácie sa dostavili až v pondelok. Skupinka tzv. gangov sa počas osláv Nového roka „odviazala“. Počas Silvestra tieto gangy, ktoré tvorili 40- až viacčlenné skupinky migrantov útočili na okoloidúcich nielen na kolínskej stanici. V osudnú „novoročnú“ noc sa na železničnej stanici ocitla s kamarátmi aj 18-ročná Michelle.

    Mladú Nemku útočníci napadli približne okolo jedenástej večer. Pre televíziu N-TV spomínala na ťažké chvíle. Informácie ďalej prebral a spracoval portál Breitbart. „Boli sme skupinka jedenástich ľudí. Na hlavnej stanici sme boli okolo jedenástej večer a mali sme namierené k Rýnu pozrieť si ohňostroj. Vtedy sme si všimli veľké množstvo ľudí,“ prezrádza Nemka a pokračuje v spomienkach na noc, na ktorú zrejme nikdy nezabudne.

    Bez zábran

    „Boli sme akurát pri katedrále a kráčali sme od Ludwigovho múzea smerom k Rýnu. Vtedy nás náhle obkolesilo dvadsať až tridsať ľudí a ďalší prichádzali,“ hovorí. Dievčatá pre televíznu stanicu detailne popísali situáciu. Muži sa k nim približovali a zamerali sa na ich zimné oblečenie, ktoré z nich chceli strhnúť. Ženy začali kričať, no muži sa dotýkali ich tiel, nôh, zadkov, chrbátu či pŕs… „Boli to všetko cudzinci,“ dodáva Michelle. Dievčatá tvrdili, že kričali, nech prestanú, no nikto z útočníkov nerozumel po nemecky.

    Dievčatám sa podarilo skupinke cudzincov utiecť, no až po zbesilom úteku si uvedomili, že prišli o mobily, elektroniku, cigarety či peňaženky. Pre nemecké noviny Bild prezradili svoje dojmy z nočného Kolína ďalšie dievčatá vystupujúce pod pseudonymami. Osemnásťročná Annika priznala, že to bol jej prvý výlet do Kolína.

    „Bolo to strašidelné. Hlavne preto, že nám nikto nepomohol. Cítila som sa tak zneužitá, pošpinená…,“ hovorí a dodáva: „Všetci vyzerali ako cudzinci. Snažili sa nás v dave od seba oddeliť a dostať sa k nám bližšie. Snažili sme sa bojovať, dať z nás ich ruky preč. Všade, kam som sa pozrela, videla som plačúce dievčatá.“ Annika si po útokoch uvedomila, že jej priateľom chýbajú peňaženky. Keď to nahlásili policajnému strážnikovi, poslal ich na policajnú stanicu.

    Roztrhnuté nohavičky či zbesilý útek

    Ďalšia mladá žena, 25-ročná Anne, ktorá robila čašníčku v miestnom nočnom podniku, si povedala, že má toho dosť a na chvíľu sa musí nadýchať čerstvého kolínskeho vzduchu. To, čo nasledovalo, ale určite niekoľkokrát prevyšovalo útrapy či stresy aj z tej najťažšej nočnej šichty. Napadla ju skupinka mužov, ktorá ju obkolesila, vyhrnula šaty a roztrhla nohavičky. Útočníci potom „vzali nohy na ramená“ a utiekli.

    Na silvestrovskú noc spomína v zlom aj mladík, ktorý kráčal po ulici so svojou 31-ročnou priateľkou. Napadol ich hlúčik tmavovlasých mužov, ktorých cieľom bolo dostať sa k ženinmu rozkroku. Útočníkov nakoniec stratili v neďalekom nočnom klube.

    Nepekné spomienky majú ďalšie dievčatá, ktoré sa išli spoločne zabaviť do mesta. Jedna z nich tvrdí, že na nej nezostal takmer žiadny kúsok šiat a druhú údajne útočníci „zneužili prstami“.

    V pondelok, štvrtého januára, o prvých obetiach útokov informoval londýnsky Breitbart. „Keď sme vyšli zo železničnej stanice, boli sme prekvapení skupinou mužov, ktorú sme tam stretli. Snažili sme sa cez nich prejsť. Bola medzi nimi medzera. Kráčali sme pomedzi nich, keď som zacítila na svojom zadku a prsiach niekoho ruky. Sápali sa mi po celom tele, bola to nočná mora. Kričali sme a bili ich, no neprestávali. Bola som zúfalá. Na dvesto metroch sa ma dotkli asi stokrát. Našťastie som mala oblečené nohavice a sako, sukňu by na mne určite roztrhali,“ opisuje Katja L.

    - Reklama -