Rozhorčený Danko: Niekoho vo vlaku odfotia v zelenom tričku a mne potom novinári volajú štyri dni. V diskusii bolo horúco. Zahanbiť sa nedal ani Kollár

    0
    Andrej Danko (Autor: SITA)

    Minihádka a zvýšené hlasy politikov naživo v televízii. Dôvod? Kotleba a extrémizmus. Hostia relácie O päť minút dvanásť Andrej Danko, Daniel Lipšic, Boris Kollár a Béla Bugár sa nechali uniesť, keď došlo na Kotlebovu ĽSNS a problematiku extrémizmu.

    „Kotleba nie je na vine, že tu je. Viete, kto je na vine? Na vine sú politici, ktorí tu sú dvadsať rokov a dotiahli štát do dnešného stavu. Do stavu, keď tu 600- až 700-tisíc ľudí žije na hranici chudoby. Keď matky s deťmi nemajú z čoho žiť. Keď mi dôchodci píšu, pán Kollár, ja si môžem kúpiť buď lieky, alebo jedlo, lebo mi zostane 40 euro na mesiac. A tu vzniká extrémizmus, a keď sa toto nezmení, tak tu Kotleba bude vládnuť,“ nechal sa poriadne uniesť predseda Sme rodina Boris Kollár.

    Národniar Danko vyslovil na adresu RTVS aj niekoľko návrhov ohľadom programových „zmien“ televízie. „Dnes, aj keď poviete mladým ľuďom o nacizme a extrémizme, oni ani nevedia, ako vyzeral holokaust, a oni ani nevedia, ako vyzerá koncentračný tábor. A teraz v RTVS poviem jednu vec. Ak by sa nám aspoň raz mesačne podarilo pustiť jeden film o druhej svetovej vojne či holokauste…“ do reči Andrejovi Dankovi skočilo viacero hostí vrátane moderátora diskusie.

    No Danko pokračoval ďalej: „Tu si dá pár ľudí zelené tričká a nafotia sa vo vlaku a mne potom štyri dni volajú novinári, že čo k tomu poviem. Hovorím často, tým, čo mi telefonujú: Čo vy riešite jedno zelené tričko štyri dni, však sa zamýšľajte nad systémovými vecami a nad zmenami,“ zvýšeným hlasom dovysvetlil predseda národniarov.

    - Reklama -