Rozdiely v odmeňovaní mužov a žien sú začarovaným kruhom, postažovala si Flašíková z Bruselu

    0
    Monika Flašíková-Beňová (Autor: SITA)

    Boj proti ich chudobe je podľa europoslankyne otázkou sociálnej spravodlivosti. “Účinné opatrenia pre zlepšovanie životnej úrovne žien-matiek zároveň znižujú hrozby súvisiace s chudobou detí,“ zdôraznila Monika Flašíková-Beňová. Téme účinného odstraňovania chudoby s dôrazom na ochranu žien sa bude v rámci plenárneho zasadnutia venovať Európsky parlament.

    Nanajvýš aktuálna je táto téma aj na Slovensku, poznamenala poslankyňa EP. “Pozitívny trend znižujúcej sa nezamestnanosti musíme využiť aj na výrazné zlepšenie podmienok a posilnenie postavenia pracujúcich žien,“ poznamenala. Pretrvávajúcim problémom sú podľa nej vysoké rozdiely v odmeňovaní žien v porovnaní s mužmi, ktoré sa v priemere blížia takmer k 20 percentám.

    “To sa následne v ešte výraznejšej miere premieta do rozdielnych dôchodkov. Tie majú ženy aj o viac ako tretinu nižšie. Ide skutočne o začarovaný kruh, ktorý je už konečne potrebné preťať,“ uviedla europoslankyňa. Opatrenia pritom musia byť pozitívne cielené smerom k ženám, pripomenula s tým, že nielen na európskej, ale aj na národnej úrovni musíme ísť cestou pevne stanovených priorít s jednoznačnými, vykonateľnými postihmi v prípade ich neplnenia. “V opačnom prípade budú neprávosti týkajúce sa odmeňovania žien pretrvávať ďalšie desaťročia,“ uzavrela Monika Flašíková-Beňová.

    - Reklama -