Rozčúlené, panovačné dieťa s mobilným telefónom v ruke. V Londýne vypustili balón zosmiešňujúci Trumpa

    0
    Šesť metrov vysoká balónová figurína s prezývkou Trump Baby znázorňujúca prezidenta USA. (Autor: TASR)

    Vypustenie balóna zosmiešňujúceho amerického prezidenta povolil vo štvrtok starosta Londýna Sadiq Khan, ktorý však zároveň demonštrantov upozornil, že protesty proti Trumpovej návšteve musia prebiehať pokojne a v pozitívnom duchu. 

    Sadiq Khan je členom britskej opozičnej Labouristickej strany a v minulosti sa dostal s Trumpom do konfliktu. Khan dodal, protesty proti Trumpovi nie sú protiamerické, odzrkadľujú však odpor Londýnčanov voči “politike strachu a zúfalstva”.

    Trump vo štvrtok po príchode do Británie v rozhovore pre denník The Sun Khana kritizoval, keď jeho úsilie v boji s terorizmom a zločinnosťou v britskej metropole označil za nedostatočné.

    Londýnsky starosta v piatok v rozhovore pre Sky News označil Trumpove slová za “absurdné” a na diaľku sa Trumpa opýtal, prečo si za terč svojej kritiky vybral práve jeho, a nie starostov iných európskych miest.

    Trump pricestoval do Británie z Bruselu, kde bol na dvojdňovom summite NATO. Vo štvrtok sa zúčastnil na galavečeri s britskými a americkými predstaviteľmi v paláci Blenheim, veľkolepom anglickom vidieckom sídle, ktoré je rodiskom a pôvodným domovom bývalého britského premiéra Winstona Churchilla.

    V piatok sa Trump stretne s premiérkou Theresou Mayovou a kráľovnou Alžbetou II. Potom strávi víkend na jednom zo svojich golfových ihrísk v Škótsku.

    - Reklama -