Rok 2019 bude predvolebným rokom. Nevzdáme to! My budeme tí, ktorí zlo porazíme, konštatuje Galko

    0
    Podpredseda SaS a exminister obrany Ľubomír Galko (Autor: df)

    Ako uviedol na svojej facebookovej stránke, pre Slovensko bol rok 2018 jedným z najťažších od nežnej revolúcie v roku 1989. A to z dôvodu, že sme boli svedkami dvojnásobnej úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Tá podľa podpredsedu SaS otriasla krehkými základmi slovenskej demokracie.

    „Potvrdila, že organizovaný zločin podobne ako v 90. rokoch minulého storočia zmohutnel, metastázoval do najvyšších poschodí politiky a ochromuje akcieschopnosť orgánov činných v trestnom konaní,“ napísal s tým, že sily dobra a zla sú v súčasnosti vyrovnané iba vďaka enormnej mobilizácii občianskej spoločnosti, keď sa zapájali do hromadných protestov, ktoré organizovala iniciatíva Za slušné Slovensko. Rovnako dodal, že za vyvážené sily sa pričinili aj neutíchajúce aktivity opozície.

    Konštatuje, že parlamentné voľby, ktoré nás čakajú v roku 2020, rozhodnú, aký charakter bude mať štát, pričom dodal, že rovnaké posolstvo mali aj voľby v roku 1998. „Politiku zloby Roberta Fica musí nahradiť úcta k hodnotám, na ktorých stojí sloboda a prosperita. Politiku cynizmu a privilégií Roberta Kaliňáka musí nahradiť spravodlivosť pre všetkých. Chamtivú aroganciu SNS slušnosť a oportunizmus Mosta-Híd politika zásad,“ vysvetlil.

    Hospodársky rast

    Dodal, že na celom svete sa do budúcnosti dá očakávať hospodársky rast, výnimkou nie je ani Slovensko. Podľa Galka to ale neveští nič dobré. „Nie sme dobre pripravení na budúce krízy ani na budúce výzvy. Naše podnikateľské prostredie upadá, vzdelávanie je zastarané a verejné služby napriek vynaloženým miliónom eur sú prebyrokratizované a neefektívne,“ uviedol.

    Z toho dôvodu konštatuje, že na tom nič nezmení ani skutočnosť, že rok 2019 bude rokom predvolebným. Podľa jeho názoru politiku zahltí ešte väčšie množstvo populizmu a paniky zo strany vládnej koalície, že prehrajú voľby a nebudú tak pri moci. „V zahraničnej politike vládna koalícia ponúkne domácej verejnosti a našim partnerom v EÚ a NATO len ďalšie rozporuplné signály, cudzopasiace na proruských sentimentoch, ktoré sú mimo reality.“

    Nádej

    Podľa Galka bude nádejou na lepšiu budúcnosť Slovenska a jeho obyvateľov fakt, že sa v uplynulom roku zobudila tá časť polície, ktorú označuje za dobrú, a preto ich SaS podporuje. Preto chcú stavať na tom dobrom, čo na Slovensku je, až kým dobro nepreváži zlo, ktoré v krajine máme.

    „Rok 2019 bude pre stranu Sloboda a Solidarita obdobím pokračujúceho zápasu, aby zlo nezískalo prevahu. Budeme vehementne brániť demokraciu, odhaľovať svinstvá jednotlivcov i chyby v systéme. Budeme sa pripravovať na prevzatie zodpovednosti a očistu spoločnosti od oligarchov a organizovaného zločinu. Predvolebný rok 2019 nesmie byť rokom temna, ale novej nádeje na zmenu,” uzavrel.

    - Reklama -