Robo akoby stratil kontakt s realitou. Smeráčka Beňová nešetrí kritikou do vlastných radov

    0
    Monika Flašíková-Beňová (Autor: SITA)

    „Pozrite sa, Smer som zakladala a Roba Kaliňáka poznám od začiatku. Istý čas sme si boli veľmi blízki, aj s manželkou k nám chodievali na návštevy, na dovolenky…“ prezradila Beňová v úvode rozhovoru pre Plus 7 dní.

    No otázku redaktora, prečo ich priateľstvo už nie je také intenzívne, politička nezvolila priamočiaru odpoveď. „To už dnes nie je dôležité, ale stalo sa to, že Robo zostal vo vrcholovej politike, posúval sa čoraz vyššie a akoby stratil kontakt s realitou. Má úžasnú schopnosť, že svojím úsmevom si vie ľudí získať, aj vás novinárov, vždy bol veľmi ústretový, ale to sa potom skončilo. Skončilo sa to v čase, keď v nejakom zlom rozpoložení povedal veci, ktoré by už asi nezopakoval…“ opisuje europoslankyňa.

    Kritika od političky na adresu ministra vnútra nie je v súčasnosti nič neobvyklé. Povedala mu to ale aj osobne, zoči-voči? „Nie, lebo v našej strane vznikla situácia, že sa ťažko s niekým osobne stretnete. Počas kampane sú voči vám všetci milí a ústretoví. Po jej skončení už máte problém niekoho zastihnúť,“ nešetrí kritikou Beňová.

    Rozhovor sa dostal aj k osobe Bašternáka a apartmánu v komplexe Bonaparte, ktorý tento podnikateľ prenajíma premiérovi Ficovi. Prečo si po takej vlne kritiky voči jeho kontroverznému podnájmu skrátka nezbalí kufre? „Robert Fico má tú istú vlastnosť ako všetci lídri v postkomunistických krajinách. Pozrite sa do Maďarska, Poľska a Česka – on možno aj vie, že tam nechce bývať alebo že by tam nemal bývať a z nejakého dôvodu by bolo pre neho alebo pre Smer lepšie, ak by odtiaľ odišiel. Ale neurobí to,“ dodáva Beňová.

    - Reklama -