Robejšek udrel na Merkelovú: To ona v tých rozhodujúcich septembrových dňoch zakázala to, čo bolo možné

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR)

    „Pre obyčajných ľudí mizne to, čo je asi najdôležitejšie pre akúkoľvek ľudskú bytosť, teda to, že keď v meste vyjdem z domu, tak mám elementárnu istotu, že sa s veľkou pravdepodobnosťou vrátim, a keď sa mi niečo stane, tak to bola moja vina. A táto istota sa v Nemecku v posledných rokoch najmä pre obyvateľov miest končí. Príliš mnoho ľudí bolo pobodaných, príliš mnoho dievčat bolo znásilnených,“ vyhlásil Robejšek o situácii v Nemecku s tým, že barbarská metóda, akou boli zločiny vykonané, je pre prekultivovanú nemeckú spoločnosť rozmaznanú konzumom o to cudzejšia. „A to je, samozrejme, niečo, čo obyčajných ľudí naozaj zneisťuje, ale zneisťuje to všetkých,“ podotkol.

    Moderátor argumentoval, že klásť to za vinu len Angele Merkelovej je trochu zjednodušujúce, keď Nemecko začalo importovať pracovníkov z Turecka oveľa skôr. Robejšek poznamenal, že v Nemecku je skutočne tendencia odcudzovania elít, ktorá je všade v Európe. „Elity, ktoré sa starajú čoraz viac len o svoje vlastné záujmy, či už to sú intelektuálne, alebo podnikateľské, prípadne politické elity. Ale potom sú tam, samozrejme, výrazné osobnosti a Angela Merkelová je výrazná osobnosť, ktorá nediskutovala nielen s obyčajnými ľuďmi, ale ani so straníkmi,“ obvinil Merkelovú. Jedného zo svojich možných nasledovníkov, Friedricha Merza, podľa Robejška zo strany vyštvala, pretože pre ňu bol nebezpečný.

    „Bola to ona, kto v tých rozhodujúcich septembrových dňoch zakázal to, čo bolo možné,“ povedal na adresu súčasnej kancelárky. Spomenul memorandum šéfov bezpečnostných zložiek, ktoré zverejnil Die Welt, podľa ktorého bola hranica brániteľná. Ale Merkelová to zamietla. „Nemci by nezniesli škaredé obrázky,“ uviedol Robejšek argument Merkelovej a nesúhlasil. „Jej kariéra by nezniesla škaredé obrázky, a preto to zamietla, to znamená, že pokiaľ ide o migračnú vlnu, je jej previnenie úplne jednoznačné,“ konštatoval politológ.

    Zdroj: iDnes.cz

    Celú reláciu nájdete na webe iDnes.cz.

    autor: kas

    - Reklama -