Rezort vnútra skartoval zmluvy, ktoré spomínal prokurátor Špirko v súvislosti s údajnými úplatkami pre exministrov

    0
    Ján Počiatek a Robert Kaliňák (Autor: TASR)
    Prokurátor Špirko sa pred mesiacom verejne vyjadril a priniesol šokujúce tvrdenia o dvoch bývalých ministroch Smeru. Kaliňáka s Počiatkom Špirko obvinil z rozsiahleho úplatkárstva z čias, keď bol Kaliňák ešte ministrom vnútra. 
     
    Špirko sa vo svojich tvrdeniach opiera o svedectvo daňového podvodníka Ľuboša Vargu, ktoré je staršieho dáta. Provízie pre „Roba a Jana“, o ktorých mal prokurátorovi povedať Varga, sa údajne pohybovali v státisícoch eur. 
     
    Podľa Vargovho svedectva, na ktoré sa Špirko odvolával pri svojom marcovom vystúpení pred médiami, mali exministri brať úplatky aj v tendri na dodávku komunikačných technológií pre ministerstvo vnútra. Hodnota zákazky bola 15 miliónov eur. 
     
    Portál Aktuality.sk získal na základe infozákona vyjadrenie ministerstva vnútra, podľa ktorého už rezort nemá k dispozícii ani zmluvu zo spomínanej niekoľkomiliónovej zákazky. Zmluva bola spolu s ďalšími dokumentmi skartovaná napriek tomu, že bola podpísaná v roku 2016 a ministerstvo má zo zákona povinnosť archivovať zmluvy desať rokov. 
     
    Celý článok nájdete TU
     
     
    - Reklama -