Revolúcia u Fica na dvore? Poslanci sa mu búria. Dôvodom je „predseda“

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Najsilnejšia koaličná strana Smer-SD vystupovala jednotne v názore na zrušenie Mečiarových amnestií, ktoré v spoločnosti aktuálne rezonujú, keďže v piatok 3. marca uplynulo 19 rokov od chvíle, čo ich bývalý predseda vlády Vladimír Mečiar udelil. Strana zastáva stanovisko, že zrušenie amnestií nie je právnicky možné. Zrušenie odmietajú, prijali len deklaráciu. Vo štvrtok si Slovensko v kinách mohlo pozrieť prvý slovenský politický triler, ktorý je natočený na motívy únosu syna bývalého prezidenta Michala Kováča a s tým súvisiacimi amnestiami, ktoré Mečiar udelil. Do dnešného dňa totiž nebol za tento čin nik odsúdený ani potrestaný.

    Po zhliadnutí filmu sa vyjadril minister kultúry Marek Maďarič, že by na mieste poslancov hlasoval za zrušenie Mečiarových amnestií. Podľa jeho slov ho presvedčili názory právnikov, že zrušenie amnestií je možné. Podľa informácií pluska.sk sa k nemu pridáva ďalší smerák, a to poslanec Európskeho parlamentu Vladimír Maňka, ktorý pred Marianom Kotlebom sedel na stoličke banskobystrického župana. „Myslím si, že takáto vec, ktorá sa stala pred mnohými rokmi, je neprípustná. Nemali by sme dovoliť, aby sa to niekedy v budúcnosti na Slovensku opakovalo,“ vyjadril sa.

    Na sociálnej sieti svoj názor prezentovala aj ich stranícka kolegyňa, poslankyňa EP, Monika Flašíková-Beňová, ktorá sa domnieva, že zrušenie amnestií by mohlo zlepšiť morálku v celej krajine.

    - Reklama -