Revolúcia! Oni tu chcú stavať mešitu? To teda nie, naštvali sa ľudia

    0
    Talianská zástava (Autor: SITA)

    Taliansko malo údajne v pláne postaviť mešitu pri Šikmej veži v Pise. To sa však stretlo s nevôľou zo strany talianskej verejnosti a jeden z najznámejších protiislamských aktivistov, novinár Magdi Allam vytvoril petíciu proti tejto stavbe.

    S takmer 1800 podpismi sa mu podarilo stavbu dočasne pozastaviť, a miestne úrady tak budú musieť opäť hlasovať, či na mieste mešitu vôbec postaviť chcú.

    Jeho spoločník Gianluca Gambino oznámil talianskym médiám, že 1800 podpismi sa to rozhodne nekončí, v snahe predísť problémom s úradmi chcú nazbierať prinajmenšom 2000 podpisov. Petíciu, ktorá má podporu talianskej političky a podnikateľky Daniely Santanchéovej, plánujú zavŕšiť koncom týždňa.

    Petícia prišla po vyhostení Tunisana

    Allam petíciu spustil len necelý týždeň po tom, ako z Talianska vyhostili tuniského občana, ktorý plánoval útok na Šikmú vežu v Pise. Toho zatkli minulý štvrtok po tom, ako sa na sociálnych sieťach chvastal, že spácha atentát v blízkosti tejto turistami veľmi navštevovanej pamiatky.

    Rozhodnutie o jeho vyhostení vydala talianska polícia deň po jeho zatknutí. Z jej správy vyplýva, že sympatizoval s islamskou republikou, bližšie informácie o možnom útoku však známe nie sú.

    Tunisan však nebol jedinou osobou podozrivou z napojenia na islamistickú teroristickú skupinu, ktorú v posledných dňoch na popud ministra vnútra Angelina Alfano z Talianska vyhostili.

    Celý text TU.

    - Reklama -