Remišová sa obula do Fica: Je škandál, že s opatreniami proti korupcii prichádza až teraz. Jeho vláda poškodzuje národné záujmy Slovenska

    0
    Veronika Remišová (Autor: TASR)

    Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) prišiel minulý týždeň s novým projektom v boji proti korupcii a oznámil, že je veľmi blízko vznik Úradu na ochranu verejného záujmu, ktorý bude mať okrem iného na starosti aj ochranu ľudí pripravených bojovať proti korupcii poskytovaním informácií. Dnes Fico predstavil konkrétne opatrenia na zvýšenie transparentnosti pri čerpaní eurofondov, pričom nezabudol skritizovať ani opozíciu a prezradiť dôvod, prečo vlastne začal tak intenzívne bojovať proti korupcii. Viac sme o tom písali TU.

    Líderke hnutia OĽaNO Veronike Remišovej sa však postoj premiéra Roberta Fica nepáči. Podľa nej je škandál, že Fico prichádza s opatreniami až teraz, keď hnutie Obyčajných ľudí poukázalo na obrovskú kauzu zneužívania eurofondov na vedu a výskum.

    “Robert Fico riadi krajinu a rozdeľuje eurofondy už desať rokov. Je škandál, že s opatreniami prichádza až teraz, keď naše hnutie poukázalo na obrovskú kauzu zneužívania eurofondov na vedu a výskum. Opatrenia, o ktorých hovorí Robert Fico, žiada naše hnutie už dlho: Zverejňovanie hodnotení a popisu projektov, zmena kritérií hodnotiteľov a transparentný výber hodnotiteľov, nastavenie kritérií jednotlivých výziev a hodnotenie veľkých projektov z hľadiska Hodnoty za peniaze. Upozorňovali sme na to už na odbornej konferencii k eurofondom, ktorú organizovalo naše hnutie. Zároveň upozorňujeme pána Fica, že jediným problémom eurofondov nie je len neprehľadné rozdeľovanie, ale aj používanie eurofondov na nezmyselné projekty. Vláda Roberta Fica zneužívaním eurofondov poškodzuje národné záujmy Slovenska a prejedá budúcnosť našich detí,” tvrdí Remišová.

    - Reklama -