Rekordný rok turizmu na Slovensku nepomohol. Érsek zrušil Slovenskú agentúru pre cestovný ruch

    0
    Árpád Érsek (Autor: MOST-HÍD)

    “Mojím prvoradým zámerom je zvýšiť atraktivitu Slovenska ako bezpečnej a turisticky atraktívnej krajiny, a tým k nám prilákať ešte väčší počet domácich aj zahraničných turistov, ktorí ju budú chcieť objavovať,” zdôraznil šéf rezortu dopravy.

    SACR sa špecializuje na marketing a propagáciu cestovného ruchu Slovenska. Presunom agentúry na ministerstvo dopravy sa podľa rezortu zachovajú všetky jej kompetencie a pôvodné poslanie organizácie. “To znamená, marketing a propagácia krajiny ako atraktívnej cieľovej destinácie pre turistov, ktorá má čo ponúknuť,” opísala hovorkyňa rezortu Karolína Ducká. 

    Finančné prostriedky, ktoré vzniknú úsporou administratívy a využitím existujúcich odborov ministerstva, sa podľa jej slov použijú na ďalšie aktivity spojené s lepšou prezentáciou Slovenska v zahraničí. 

    Pripomenula, že cestovný ruch na Slovensku sa v tomto roku vyvíja pozitívne. Za osem mesiacov tohto roka v porovnaní s predchádzajúcim rokom stúpol počet návštevníkov v jednotlivých regiónoch Slovenska o takmer 20 %. Zároveň sa zvýšil aj počet prenocovaní turistov na Slovensku oproti vlaňajšku o 18 %.

    - Reklama -