Referendum o vystúpení z EÚ by som podporil, netají Zeman. Ak si však myslíte, že viete, ako by hlasoval, budete prekvapení

    0
    Miloš Zeman, prezident Českej republiky (Autor: SITA)

    Zdôraznil, že Česko “dostáva každoročne z EÚ o 200 miliárd korún viac, ako do Bruselu vracia. Dvesto miliárd je pätina českého štátneho rozpočtu,” pripomenul Zeman. “Iba blázon sa vzdáva takého veľkého množstva peňazí,” dodal.

     Už vo štvrtok prezident uviedol, že by súhlasil aj s referendom o vystúpení z NATO. Ale “osobne by som nebol za z jednoduchého dôvodu, že medzinárodný terorizmus potrebuje ozbrojené akcie proti nemu. Najmä v Afganistane nám hrozí nebezpečie, že sa tam pod vládou Talibanu medzinárodný terorizmus opäť usídli,” povedal Zeman.

    Český prezident zdôraznil, že nesúhlasí s tými, ktorí sú za vystúpenie z EÚ. A to isté platí o NATO, ale “urobím všetko pre to, aby bolo referendum a aby sa v ňom (ľudia) mohli vyjadriť,” citovali ho Novinky.cz.

    Hovorca českej vlády Martin Ayrer v reakcii na to povedal, že vláda nezvažuje žiadne kroky, ktoré by akokoľvek spochybnili členstvo a dlhodobé smerovanie zahraničnej politiky ČR a neráta ani so žiadnymi referendami.

    - Reklama -