Rebel Marček a jeho drsný odkaz Kollárovi: Toto nie je Smotánka, ale politika

    0
    Zľava poslanci Rastislav Holúbek, Martina Šimkovičová a Peter Marček všetci vylúčení z hnutia Sme rodina (Autor: TASR)

    Poslanec hnutia Sme rodina Peter Marček, ktorý je známy ako zakladateľ strany, ktorú potom Boris Kollár kúpil, sa v rozhovore pre Topky.sk vyjadril k pálčivým otázkam týkajúcich sa ich hnutia. Ako sa Marček vyjadril, informácie, že chce odísť zo strany, nie sú pravdivé. „Ja nemám prečo odísť zo strany, ktorú som zakladal. Prečo by som mal odísť?“ pýta sa a dodáva: „V správny čas sme boli na správnom mieste. Bola v spoločnosti nespokojnosť, tak nás volili. Prečo by som mal odchádzať pre svoj názor?“ pýta sa opätovne.

    Podľa Marčeka je v strane názorová rozdielnosť a na margo tvrdej protireakcie zo strany predsedu hnuta Borisa Kollára sa vyjadril opatrne. „Možno som povedal niečo, čo mu nezaimponovalo. Keď bolo hlasovanie o programovom vyhlásení vlády, tak sme sa na tom v poslaneckom klube dohodli, že sa zdržíme hlasovania, nech sme konštruktívna opozícia, nech nebudeme ako barani hlasovať len proti, lebo sme opozícia,“ opisuje a približuje: „Desať, pätnásť minút príde v parlamente Boris za nami (Šimkovičová, Holúbek – pozn. red.) a povie nám, že hlasuje sa proti. Ale veď sme sa dohodli, že hlasujeme podľa svedomia. Čo sa stane, keď budem hlasovať, ako si myslím? Povedal mi, že si to zapamätá,“ prezrádza Marček.

    K špekuláciám, že sa s kolegami Šimkovičovou a Holúbekom snažia preskočiť k Procházkovej Sieti sa vyjadril jasne. „To je blbosť, absolútna. Nikto nikdy to od nás nepovedal,“ tvrdí a na margo vyjadrení predsedu Kollára, že ich po návrate zo zahraničia vyhodí zo strany, sa vyjadril, že „nemá politické skúsenosti. Toto nie je Smotánka alebo šoubiznis, toto je politika, vážna záležitosť“ a dodáva: „Naša strana je nová strana, obrusujú sa hrany. Treba však nájsť spoločnú reč.“

    - Reklama -