Rasistické slová útočiace na snúbenicu princa Harryho utvrdili lídra britskej Strany nezávislosti UKIP, aby konal. Ukončil svoj romantický vzťah

    0
    Britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová (Autor: ITAS)

    Bolton, 54-ročný bývalý profesionálny vojak a policajný komisár, v pondelok pre televíziu ITV povedal, že “romantická časť jeho vzťahu” s 25-ročnou Jo Marneyovou sa skončila.  

    Líder protieurópskej UKIP však z funkcie neodstúpi.

    Spolustraníčku Marneyovú, ktorá sama o sebe hovorí, že je modelkou a herečkou, dočasne vylúčili z UKIP po tom, ako nedeľník Mail on Sunday zverejnil jej textovú správu, v ktorej hovorí o tom, že Markleová “pošpiní” kráľovskú rodinu.

    Marneyová sa medzičasom za toto “šokujúce vyjadrovanie” ospravedlnila, dodala však, že jej slová boli vytrhnuté z kontextu.

    UKIP zohrala významnú úlohu pri presadzovaní britského referenda o členstve v EÚ, v ktorom sa voliči v júni 2016 rozhodli tesnou väčšinou hlasov pre odchod Británie z 28-členného bloku.

    Výsledok bol politickým triumfom UKIP, ale po jeho dosiahnutí rozdelili stranu vnútorné spory, ktoré sa odrazili aj na opakovaných zmenách na poste predsedu. Bolton je od referenda už štvrtým predsedom strany.

    - Reklama -