Rakúsko: Dajte nám informácie o počtoch znásilnení! Dupla si strana Norberta Hofera. A štát vysypal údaje, ktoré hovoria za všetko

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Rakúska Slobodná strana Rakúska si vyžiadala na ministerstve vnútra oficiálne štatistiky, z ktorých vyplýva, že počet prípadov znásilnení žiadateľmi o azyl v krajine rapídne narastá. Zatiaľ čo za celý minulý rok bolo podozrivých zo znásilnenia 39 žiadateľov, tento rok od januára do septembra to bolo 91 žiadateľov o azyl. Tohtoročné čísla tak predstavujú nárast o 133 %. Veľká časť páchateľov pochádza z Afganistanu – ich počet sa zvýšil z vlaňajších 16 na 47 v roku 2016.

    Afganskí utečenci tvoria očividne najproblematickejšiu skupinu. V roku 2015 aj tento rok tvorili v celkovej skupine páchateľov znásilnení viac ako polovicu. Rakúsku verejnosť pobúril najmä prípad 72-ročnej dôchodkyne z Dolného Rakúska, ktorú vlani v septembri znásilnil vtedy sedemnásťročný afganský migrant. Žena sa ani po mnohých mesiacoch z otrasnej skúsenosti nespamätala, a tak jej štát pridelil dvadsaťštyrihodinovú lekársku starostlivosť.

    Nemenej však rakúsku verejnosť pobúril prípad znásilnenia desaťročného chlapca, ktorého sa dopustil migrant z Iraku. Všetko sa udialo vlani v decembri v jednom z viedenských bazénov. Dvadsaťročný Iračan zatiahol chlapca do šatní a tam ho brutálne zneužil. Takmer okamžite ho však zaistila polícia. Na svoju obhajobu tvrdil, že nemal sex už štyri mesiace. Tento rok v júni ho poslal súd na šesť rokov do väzenia. Odsúdený sa však proti rozsudku odvolal a v októbri súd rozhodol, že celý prípad musí byť ešte raz preskúmaný.

    Ani množiace sa prípady znásilnení, za ktoré nesú zodpovednosť najmä prisťahovalci z krajín Blízkeho východu a Afriky, však neodradili rakúskych voličov, aby hlasovali v prezidentských voľbách za priaznivca prijímania migrantov Alexandera Van der Bellena. Ten však podľa mnohých zvíťazil predovšetkým preto, že zaňho hlasovala početná moslimská menšina, ktorá konkrétne vo Viedni predstavuje státisíce ľudí.

    - Reklama -