Rakúske tínedžerky posilnili rady teroristov. Namiesto krásneho života našli bitku i smrť

    0
    Samra Kesinovičová a Sabina Selimovičová. (Autor: Archív)

    Nad rozhodnutím mladých Rakúšaniek bosnianskeho pôvodu krútil hlavou celý svet. Namiesto toho, aby si tínedžerky Samra Kesinovičová (17) a Sabina Selimovičová (16) užívali života, utiekli z domu rovno do spárov Islamského štátu. O osude Rakúšaniek informoval portál Daily mail.

    Práve toto rozhodnutie stálo Samru život, ktorú pri nepodarenom úteku z bašty teroristov – mesta Rakka –  brutálne ubili na smrť.

    Tragický osud

    O Samrinom osude informovala médiá Tunisanka, ktorá mladé dievčatá poznala. Tunisanke sa džihádistickú pevnosť podarilo opustiť bez vážnejších zranení. Osud Sabiny nie je úplne istý, pravdepodobne tiež zomrela.

    V apríli 2014 sa obidve dievčatá najskôr vydali letecky do Ankary, odkiaľ pokračovali na svojej púti do južného regiónu Turecka, kde ich stopu príslušné úrady stratili. Krátko na to sa stali členkami ISIS a údajne sa vydali za teroristov.

    Hviezdy z plagátov

    Dievčatá krátko po tom, ako ich medzi seba prijali teroristi, informovali francúzske médiá, že sa majú výborne a že im nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Tiež popreli tvrdenia o svojom tehotenstve.

    Tínedžerky sa stali „tvárami“ teroristov a pomocou plagátov mali verbovať potenciálnych mladých členov Islamského štátu.

    - Reklama -