Rakúska FPÖ zaplatila výstavbu plota okolo domu svojho šéfa

    0
    Norbert Hofer (Autor: TASR)

    Išlo o bezpečnostné opatrenie v súvislosti s Hoferovou kandidatúrou na post prezidenta v roku 2016, uviedla FPÖ, ktorá financovanie a výstavbu plota potvrdila. Výšku použitej sumy však strana odmietla zverejniť.

    Toto opatrenie sa uskutočnilo na základe odporúčania príslušných úradov, komentovala FPÖ.

    V písomných materiáloch, ktoré získal denník Österreich, sa uvádzajú aj ďalšie obvinenia týkajúce sa údajného financovania v rámci FPÖ.

    Táto strana mala napríklad platiť aj nájomné za Hoferov viedenský byt. Hoferov hovorca však takéto obvinenia odmietol a pohrozil žalobou.

    Denník Österreich píše aj o tom, že traja vrcholní predstavitelia FPÖ – bývalý šéf poslaneckého klubu FPÖ Johann Gudenus a dvaja viedenskí politici FPÖ – disponovali zlatými kreditnými kartami FPÖ.

    Platili nimi služobné cesty, účty v reštauráciách počas pracovne relevantných stretnutí a reklamy na Facebooku, ako informovali členovia viedenskej frakcie FPÖ.

    Viedenská prokuratúra vo štvrtok oznámila, že pre podozrenie zo sprenevery vedie vyšetrovanie voči bývalému rakúskemu vicekancelárovi a predsedovi pravicovo-populistickej FPÖ Heinzovi-Christianovi Strachemu.

    Sprenevery sa údajne dopustil spolu s niekdajšou vedúcou svojej kancelárie a bývalým ochrankárom, keď neprípustnou fakturáciou spôsobovali FPÖ majetkové škody.

    - Reklama -