Rakúšania sú svedkami série útokov azylantov, terčom sa stali aj matky s deťmi

    0
    Sex. Ilustračná fotografia (Autor: Hans Štembera)
    Prípad dvojice žien napadnutej migrantmi v parku za bieleho dňa vzbudil pohoršenie najmä preto, že išlo o matky s deťmi v kočíkoch. Jednu z nich útočník začal nevhodným spôsobom obchytkávať, a keď sa ho druhá žena snažila zastaviť, napadol ju a snažil sa z nej strhnúť šaty. Páchateľ z miesta činu ušiel, ale polícia ho krátko po incidente chytila. 
     
    V spomínanom prípade napadnutia dvojice matiek bol podľa polície páchateľom 20-ročný azylant z Afganistanu, ktorý pricestoval do Rakúska na jar tohto roka. Incident v dolnorakúskom meste Ybbsfelde však nie je ani zďaleka jediný, ktorý v uplynulých týždňoch pobúril verejnosť u našich západných susedov. 
     
    Napadnutí sú podľa rakúskej verzie portálu Local desiatky v priebehu niekoľkých týždňov. Ten minulý napríklad vo Wolfsburgu zatkli 29-ročného žiadateľa o azyl, keď napadol svoju o osem rokov mladšiu priateľku nožom. Aj v tomto prípade išlo o azylanta z Afganistanu. Podľa denníka Krone ženu napadol, pretože nedokázala utíšiť svoje plačúce dieťa. 
     
    Tretí incident, ktorý Local.au uvádza ako príklad vyčíňania azylantov v Rakúsku, sa stal minulý týždeň v Mödlingu. Skupinka mladých žiadateľov o azyl tam obťažovala dievča na toaletách v jednej z tamojších reštaurácií. 
     
    - Reklama -