Radšej sa posaďte: Zatýkať černochov za rabovanie je rasizmus! Padlo v USA po hurikáne

    0
    Ilustračné foto: vlajka USA (Autor: pixabay.com)

    Americká Florida sa spamätáva z vyčíňania hurikánu Irma. Prírodný živel tento americký štát zdevastoval. Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že sa naplnili najčernejšie predpovede toho, ako sa môže hurikán v USA prejaviť. Mnohí Američania sa teraz rozhodli podať pomocnú ruku svojim spoluobčanom, ktorých postihla katastrofa.

    Našli sa však aj takí, ktorí sa rozhodli ísť inou cestou, teda obohatiť sa na úkor ľudského nešťastia. Rozhodli sa rabovať prázdne domy a obchody. Polícia v Miami však od rabovania občanov odradila. „Premýšľate o rabovaní? Spýtajte sa týchto chlapíkov, ako pochodíte. Zostaňte doma,“ napísala miamská polícia na sociálnej sieti Twitter. K statusu pripojila fotografiu skupiny zadržaných mužov, ktorí sa ocitli „v chládku“ práve v dôsledku rabovania.

    Následne si však novinárka Sarah Jaffeová všimla, že na policajnej snímke sú len občania tmavej pleti, a obvinila strážcov zákona z rasizmu. „Väzenský systém tu existuje na to, aby chránil súkromné vlastníctvo a nadradenosť bieleho muža,“ napísala Jaffeová. U mnohých však nenašla pochopenie. Krútili hlavou nad tým, ako môže novinárka označiť zadržanie ľudí, ktorí porušili zákon, za rasizmus.

     

     

    Zdroj: Twitter/Sarah Jaffe

     

     

    Zdroj: Twitter/Miami PD

    - Reklama -