Radšej s SMK do predčasných volieb ako so Smerom. Odídenec z Mosta Simon a jeho tvrdá kritika. Naložil aj Žitňanskej

    0
    Zsolt Simon, bývalý podpredseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Simon hovoril podľa vlastných slov o potrebe vymedziť sa proti prípadnému spojenectvu so Smerom už pred voľbami. Bugár mal mať vidinu dvojciferného zisku aj bez vymedzenia sa voči sociálnym demokratom, napokon volebný výsledok dáva za pravdu Simonovi. Podľa Simonovho názoru Most-Híd nemohol prijať horšie rozhodnutie, ako ísť do vlády so SNS a Smerom, a potvrdzuje názor mnohých analytikov, že tento krok bude pre stranu likvidačný.

    Podpredseda Mosta-Híd do poslednej chvíle veril, že z rokovaní koalícia nevznikne vďaka tomu, že stranu zastupovala v rokovaniach o zostavení novej vlády aj Lucia Žitňanská, cez ktorú takáto koalícia neprejde. Neveril tiež v to, že sa medzi stranami Smer-SD, Most-Híd, SNS a #Sieť nájde programový prienik pre prípadné programové vyhlásenie vlády. Podľa všetkého sa mýlil.

    Podľa Simona mala strana v povolebných rokovaniach postupovať inak. Podľa neho mala trvať na rokovaní o širokej pravicovej vláde, pokračovať prípadnou snahou o zmierenie SaS a Smeru a následný vstup s týmito dvoma stranami do vlády alebo napokon podporiť dočasnú úradnícku vládu. Do prípadných predčasných volieb sa tak Most-Híd mohol podľa Simona spojiť s SMK a zastaviť tak prepadávanie hlasov voličov maďarskej národnosti. Reč padla aj o prítomnosti kotlebovcov v parlamente, pričom Simon dúfa, že návrh na rozpustenie ĽSNS na najvyššom súde prejde.

    Celý rozhovor nájdete TU.

     

    - Reklama -