Radikálni islamisti, traste sa. Stanica Fox News si posvietila na podozrivé moslimské organizácie v USA

    0
    Na stanici Fox News hovorili o podzorivých moslimských organizáciách. (Autor: Clarion Project, youtube)

    Profesor Ryan Mauro hovoril v rannej relácii Fox and Friends o radikálnych moslimských skupinách zahŕňajúcich aj mešity na pôde USA. Prezradil, že v Amerike poznajú 80 islamských organizácií a združení, ale štyri patria medzi tie, ktorých pôvod označili ako diskutabilný. Štúdiu vyhotovili pre portál Clarion project.

    Pochybná povesť

    Islamské centrum Dar al-Hijrah je spojené so škandálom, ktorý spôsobil „imam“ kážuci hodnoty džihádu. Ďalšou rozporuplnou organizáciou je Islamské spoločenstvo Bostonu (zahŕňa aj kultúrne centrum), ktoré má prepojenie na radikálnu organizáciu Moslimské bratstvo. Množstvo moslimských aktivistov, ktorí ušli zo spárov tejto organizácie, hovorili o jej extrémnych praktikách a názoroch. Moslimské bratstvo je celosvetovou radikálnou skupinou založenou Hassanom al-Bannom v roku 1928 v Egypte.

    Mešita Masjid At-Taqwa, sídliaca v New Yorku, je neslávne známa vďaka „imamovi“, duchovnému, Siraj Wahhajovi.  Tohto neslávne známeho kazateľa konšpirátori radi spájajú s rôznymi teorristickými útokmi. K ďalšej pochybnej moslimskej organizácii patrí Severoamerická islamská nadácia, ktorá má prepojenie s Moslimským bratstvom.

    - Reklama -