Putinovi dôveruje o 20 percent menej Rusov

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Respondenti mali minulý mesiac v celoštátnom prieskume menovať politika, ktorému dôverujú. Tridsaťdeväť percent označilo Putina, pričom v novembri minulého roka tak urobilo 59 percent respondentov.

    Ruský denník Vedomosti uviedol, že pokles súvisí s Putinovou podporou dôchodkovej reformy, ktorá predpokladá postupné zvyšovanie odchodu do dôchodku o päť rokov – na 65 rokov pre mužov a 60 rokov pre ženy. Starší Rusi sa obávajú, že nebudú žiť dostatočne dlho, aby mohli náležite využiť dávky, zatiaľ čo mladšie generácie sa obávajú, že tento krok obmedzí príležitosti na trhu práce. Putin podpísal dôchodkovú reformu minulý týždeň.

    Za politika, ktorému dôverujú najmenej, Rusi v prieskume označili premiéra Dmitrija Medvedeva. Ten oznámil plán dôchodkovej reformy v júni – krátko pred začiatkom majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré sa konali v Rusku.

    Agentúra DPA pripomína špekulácie, že oznámenie dôchodkovej reformy bolo načasované tak, aby obyvateľov rozptýlil program majstrovstiev. Opatrením však bola verejnosť pobúrená a nasledovali protesty po celej krajine.

     

    - Reklama -