Putin znova triumfoval. Jeho strana bude v Štátnej dume opäť určovať tón

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: SITA)

    “Možno smelo povedať: Naša strana zvíťazila,” povedal Medvedev ako predseda a líder kandidátky Jednotného Ruska. Výsledky strany vo vyjadrení vysielanom v televízii označil za “veľmi dobré” s tým, že Jednotné Rusko bude mať očividne v Štátnej dume väčšinu, aj keď sa ešte len uvidí, akú.

    Putin v straníckej centrále konštatoval, že dnešná účasť nebola taká vysoká, ako pri iných voľbách, výsledok Jednotného Ruska je však dobrý bez ohľadu na problémy, ktoré krajinu sužujú, a označil ho za vyjadrenie dôvery súčasnej vláde.

    Putin, ktorý oficiálne nie je členom strany a neviedol za ňu ani kampaň, súčasne vyzval všetky subjekty v parlamente, aby spolupracovali a “robili rozhodnutia, s ktorými bude súhlasiť väčšina spoločnosti”, citovala ho agentúra AP.

    Zloženie Štátnej dumy sa podľa prognóz a prvých výsledkov zmení len málo. Zrejme v nej budú naďalej zastúpené len štyri hlavné strany ako doposiaľ. Zo sčítania štvrtiny hlasovacích lístkov vyplýva, že Jednotné Rusko získalo 51 percent hlasov. Na druhom mieste bola Liberálnodemokratická strana Ruska (LDPR) s 15,1 percenta hlasov, nasledovali komunisti s 14,9 percenta a Spravodlivé Rusko so ziskom 6,4 percenta hlasov, informovala s odvolaním sa na volebnú komisiu agentúra Reuters.

    - Reklama -