Putin zablahoželal Zemanovi k volebnému víťazstvu. Ocenil jeho”principiálny” postoj v záujme rozvoja priateľských rusko-českých vzťahov

    0
    Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a český prezident Miloš Zeman (Autor: TASR)

    Putin v telegrame zdôraznil svoju pripravenosť pokračovať v konštruktívnej spolupráci v bilaterálnych a medzinárodných otázkach. “Vedúci predstaviteľ ruského štátu zdôraznil, že výsledky volieb potvrdili vysokú autoritu Zemana ako skúseného a zodpovedného politika, ktorý presadzuje záujmy a túžby českého národa,” uviedol Kremeľ.

    Ruský prezident taktiež ocenil “principiálny” postoj Miloša Zemana v záujme rozvoja priateľských rusko-českých vzťahov a vzájomnej prospešnej spolupráce.

    Víťazom českých prezidentských volieb 2018 sa stal Miloš Zeman. Úradujúca hlava štátu porazila v rozhodujúcom druhom kole volieb v dňoch 26.-27. januára vyzývateľa Jiřího Drahoša a zvíťazila po piatich rokoch aj v historicky druhej priamej voľbe prezidenta ČR.

    Miloša Zemana podporilo po sčítaní všetkých odovzdaných hlasov 51,36 percenta voličov, Drahoša 48,63 percenta. Volebná účasť prevýšila 66 percent.


     

    - Reklama -