Putin strávil víkend túrami na Sibíri, tričko si tento raz nevyzliekol

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Putin na nich tento raz nepózuje na koni či pri love rýb bez trička, ako to robil po minulé roky. Namiesto toho chodí 65-ročný prezident v decentnom khaki oblečení a klobúku s ďalekohľadom i trekingovými palicami na túry po horách, plaví sa po rieke Jenisej a obdivuje krásy prírody Tuvianskej republiky na juhu Sibíri. 

    Týmto aktivitám sa oddáva v spoločnosti ruského ministra obrany Sergeja Šojgua a riaditeľa ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova, informoval hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. 

    Na jednej z fotografií sa Putin so Šojguom pozerajú na mladé ihličnany, pripravené na zasadenie. Iné snímky zachytávajú Putina na vrchole hory, pri plavbe na člne či v rozhovore s riaditeľom miestnej prírodnej rezervácie, priblížila agentúra Reuters. 

    Putin si víkendový oddych v horách doprial ako malú prestávku na ceste do sibírskeho mesta Kemerovo, strediska ťažby uhlia, kde sa už v pondelok stretol s miestnymi činiteľmi i zástupcami vedenia miestnych energetických spoločností. 

    “Prezident, na ceste do Kemerova, sa rozhodol odletieť skôr a stráviť sobotu a nedeľu v Tuviansku, na rieke Jenisej. Kráčal po horách a obdivoval nádherné výhľady,” povedal Peskov. 

    - Reklama -