Putin sa vraj odpísal, definitívne. Historik Zubov, vyhnaný z Ruska, v ňom vidí pokračovateľa Stalina

    0
    Andrej Zubov. (Autor: Masarykova univerzita)

    Na portáli Svobodné fórum v češtine zverejnili článok z facebookového profilu profesora Zubova. Ten si vypočul slová ruského prezidenta Putina o Leninovi na prezidentskej Rade pre vedu a vzdelanie a z mysle najmocnejšieho vládcu Ruska vyčítal všeličo možné. Vladimir Putin okrem iného povedal, že výskum ovládania mysle obyvateľstva predstavuje cestu správnym smerom, ale nesmie sa to robiť tak, ako to robil Lenin.

    „Nepadlo jediné slovo o tom podstatnom – teda nie o území našej krajiny, ale o ľuďoch, o ich životoch, majetku, viere, životnom štýle, kultúre. O skutočnosti, že Lenin zámerne, dôsledne, satansky toto všetko zničil. Nepadlo ani slovo o červenom terore, smrti od hladu či zimy spôsobenej boľševikmi miliónom ľudí, o vraždách státisícov mužov, žien aj detí, o zhabaní majetku, ktorý si hromadili stáročia. … O tom všetkom a mnohých ďalších veciach nepadlo ani slovo. Len o územnej expanzii Ruska. To je svet pána Putina. V tomto svete nie je miesto pre človeka ako najvyššiu hodnotu. Človek je tu len jednotkou obyvateľstva,“ upozorňuje Zubov.

    Putin tak podľa pána profesora ukázal, že patrí myšlienkovo stále do sovietskych čias. Vtedajší vládcovia viedli súpis dobytka a obyvateľstva, a to presne v tomto poradí, čo už naznačuje, čo si cenili viac. Putin dal podľa Zubova najavo, že si viac cení Leninovho nástupcu Stalina, ktorý dokázal ovládnuť nielen Rusko, ale aj Ukrajinu, Gruzínsko a podriadiť si Československo či Poľsko. Čo je vraj zlé na tom, že vďaka jeho čistke nebola v prvých mesiacoch druhej svetovej vojny Červená armáda schopná čeliť náporu nacistov.

    „Tým, že Putin povedal pár spontánnych slov o Leninovi, ukázal svetu svoje hlavné politické hodnoty a ciele. Teraz sa už dá pochopiť Krym aj Donbas, láska ku krvavému mäsiarovi Asadovi a dokonca aj tie ,protisankcie‘, ktoré uvalil na vlastný ľud,“ uzavrel akademik.

    Celý komentár si môžete prečítať TU.

    - Reklama -