Putin sa stretne s Erdoganom, Rúháním, Chameneím a Abem, pôjde hlavne o Sýriu

    0
    Prezident Vladimir Putin (Autor: TASR)

    “Teherán sa stane dejiskom bilaterálnych rozhovorov. Plánujeme tri bilaterálne stretnutia nášho prezidenta – s iránskym najvyšším vodcom ajatolláhom Alím Chameneím, ako aj samostatné rokovanie s iránskym prezidentom Hasanom Rúháním.

    Okrem toho sa uskutoční aj bilaterálne stretnutie s tureckým prezidentom Erdoganom,” povedal v stredu novinárom Putinov pobočník Jurij Ušakov, ktorého citovala tlačová agentúra TASS.

     “Pôjde o Sýriu, rôzne aspekty vzájomnej spolupráce a situáciu ohľadom iránskej jadrovej dohody po odstúpení USA,” spresnil Ušakov plánované tematické okruhy rokovaní Putina a iránskymi činiteľmi. Rozhovory kremeľského šéfa s Erdoganom budú zamerané na vzájomnú spoluprácu a otázku Sýrie, dodal.

    Putin sa 10. septembra stretne aj s japonským premiérom Šinzóom Abem popri konaní Východného ekonomického fóra (VEF) vo Vladivostoku. Agenda ich rozhovoru bude zahŕňať mierovú dohodu medzi Ruskom a Japonskom či súčasné medzinárodné a regionálne problémy vrátane situácie na Kórejskom polostrove a ázijsko-tichomorskej oblasti

    - Reklama -