Putin povedal Američanom, že Rusko nezasahovalo do volieb v USA

    0
    Ruský prezident Vladimir Putin počas tlačovej konferencie po rokovaní s americkým prezidentom Donaldom Trumpom vo fínskej metropole Helsinki (Autor: TASR)

    Putin a Pence sa stretli minulý týždeň na summite Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Singapure a hovorili o záležitostiach, ktoré by mohli dominovať Putinovmu nadchádzajúcemu stretnutiu s americkým náprotivkom Donaldom Trumpom na summite G20 v Argentíne koncom novembra.

    Pence spomenul vonkajšie zasahovanie do amerických volieb, ale Putin mu povedal, že “ruský štát nemal nič spoločné… a nemohol mať nič spoločné so zasahovaním” do akéhokoľvek volebného procesu, uviedol Peskov podľa agentúry Reuters.

    Podľa ruského prezidenta bola jedným z predmetov štvrtkového rozhovoru s Pencom aj kontrola zbrojenia. Putin uviedol, že Moskva a Washington musia rokovať o budúcnosti zmluvy o znížení počtu strategických zbraní (New START/SNV-III), podpísanej v roku 2010 v Prahe, ako aj o situácii okolo Zmluvy o likvidácii rakiet stredného a kratšieho doletu (INF) z roku 1987.

    - Reklama -