Putin môže za to, že nevyhrala Hillary, myslí si vraj Demokratická strana a chystá takúto odvetu

    0
    Donald Trump, Barron Trump, Melania Trumpová (Autor: TASR)

    Podľa neho sa porazená a právom potupená Demokratická strana s Trumpovým triumfom nemohla zmieriť, a preto došlo k úsiliu hľadať a nájsť prijateľné vysvetlenie, ako spôsobenú porážku zrušiť.

    Z rôznych adries sa začali ozývať výkriky s všelijakými obvineniami. Ak treba prezentovať Trumpa ako domáceho nepriateľa, mohlo by stačiť tvrdenie o jeho prehnanom kamarátstve s Putinom. Áno, ten znemožnil oprávnené Hillarino víťazstvo. Ak dôkaz na podporu takého tvrdenia chýba, treba ho predpokladať a nejako šikovne vydedukovať, píše Ulč.

    Ozvali sa dosť hlasné hlasy z Kongresu, najmä z radov Snemovne reprezentantov, medzi kongresmanmi a kongresmankami. Najhlasnejšie sa prejavil John Lewis, zákonodarca zo štátu Georgia, pravidelne sa vyskytujúci na televíznych obrazovkách. Tento Lewis ani dnes vo svojom úsilí neutícha, aby Trumpovo víťazstvo znehodnotil, putinovským náterom deklasoval. Dochádza k volaniu po špeciálnych vyšetrujúcich výboroch s cieľom vypátrať nekalé neexistujúce Trump – Putin machinácie. Podarilo sa odradiť 68 členov Snemovne reprezentantov – všetci z Demokratickej strany – od účasti na inaugurácii, teda ceremoniáli s uvedením nového prezidenta do funkcie, píše ďalej Ulč.

    A pripomína, že v minulosti došlo k takému protestnému bojkotu len raz. Stalo sa to v šesťdesiatych rokoch devätnásteho storočia, po porážke stúpencov konfederácie, počas občianskej vojny Juh proti Severu.

    Demokrati už navyše podľa Ulča oznámili, že ich úmyslom je neschváliť osem Trumpových kandidátov. Medzi nimi najmä Rexa Tillersona, doterajšieho hlavného šéfa kolosa Exxon Mobil, ktorý nie je odborníkom v odbore diplomacie, ale medzinárodného biznisu, s osobnou skúsenosťou s najdôležitejšími osobnosťami súčasného sveta. Je nominovaný na funkciu ministra zahraničných vecí (U. S. Department of State).

    Druhým cieľom na zostrel je senátor Jeff Sessions (republikán, štát Alabama), konzervatívec, takisto obviňovaný z rasizmu, hoci na vypočúvanie pred príslušným výborom sa dostavil so svojou rozkošnou vnučkou, polovičnou Číňankou.

    Tretím cieľom je kongresman Mick Mulvaney (republikán, štát Južná Karolina), poverený prevziať Office of Management and Budget.

    Podľa Ulča je stratégiou demokratov predlžovať schvaľovací proces až do marca, čo by bolo v histórii Senátu bez precedensu. Okrem toho odmietajú „the same courtesy and seriousness“, aké pripadli pred ôsmimi rokmi Obamovým kandidátom na ministerské pozície. Mnohí dostali potrebný súhlas hneď v prvý deň osláv (Inauguration Day).

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -